FRIESE KAMPIOENSCHAPPEN TEAMS NIVEAU 7

Op zaterdag 8 juni stond het FK teams voor de Middenbouw turnsters van niveau 7 op het programma. Noor Maï, Elinn Jongman en Nynke van der Veen hadden zich samen met Elvi en Yorinde van Togido geplaatst als team voor dit FK.

De dag werd gestart op het onderdeel vloer. Noor liet een mooie overslag zien, hier heeft ze de afgelopen tijd hard op geoefend. Ook de oefeningen van Nynke en Elinn zagen er verzorgd uit.

Nynke en Elinn lieten op sprong twee verschillende sprongen zien; een handstandplat en een arabier tot kniezit. Noor liet twee keer een nette handstandplat zien. Dit toestel kwam het team dan ook zonder grote fouten door.

Op brug kwamen Nynke en Elinn de oefening goed door. Bij Noor lukte de borstwaartsom maar ze had helaas wat pech bij de buikdraai waardoor ze een val moest incasseren.

Het laatste toestel was het zenuwentoestel balk. Nynke liet zien de zenuwen de baas te zijn en liet een oefening naar kunnen zien. Elinn moest helaas de balk vroegtijdig verlaten. Helaas had Noor wat pech bij de handstand tijdens het inturnen, waardoor zij helaas geen balkoefening kon tonen aan de juryleden.

Tijdens de prijsuitreiking werd de tussenstand opgenoemd. Noor, Nynke, Elinn, Elvi en Yorinde werden derde in de ronde. Pas aan het eind van de middag werd de definitieve klassering bekend gemaakt gezien er nog 8 teams moesten turnen. Noor, Nynke, Elinn zijn samen met Elvi en Yorinde uiteindelijk negende geworden van Friesland 🤩💪🏻.